bed steigerhoutSinds kort woon ik in mijn eigen huis. Het is een oude boerderij geweest die enigszins is opgeknapt. Echter, het huis heeft wel een bepaalde landelijke uitstraling behouden door bijvoorbeeld houten balken en prachtige luiken voor de ramen. Erg cool. De inrichting hebben we echter wat strakker gehouden dan de rest van het huis. Er ligt een mooie, moderne vloer in van laminaat en de meubels zijn erg mooi.

Als een soort van ‘eerbetoon’ staat er een tafel gemaakt van steigerhout in de kamer met een paar mooie lederen gestoffeerde stoelen. Dat geeft net een beetje de ‘touch’ van een boerderij of iets landelijks. Al met al geeft dit de gehele woonkamer een erg leuke sfeer. Het hout contrasteert prima met de rest van het interieur.

Om dit contrasterende effect door te trekken naar de rest van de woning hebben wij er voor gekozen om ook een steigerhouten bed te gaan gebruiken. Dit bed staat nu ongeveer een maand, en ik moet zeggen dat het meer dan prima bevalt. Ons vorige bed, een boxspring van de Ikea, staat nu in de logeerkamer. Logees slapen bij ons dus prima :)

Wij zelf liggen op een verhoogd bed van steigerhout. Het prettige aan dit verhoogde bed is dat de in- en uitstap wel gelijk is aan het boxspring bed. Al met al staat het steigerhouten bed echt perfect in onze slaapkamer. Wederom is het contrast er met de rest van de inrichting, maar toch past het erg goed. Voor iedereen die bang is voor splinters: geen nood, het hout is zo behandeld dat het beslist niet splintert. Wij hebben gekozen voor een speciale afwerking voor het hout, namelijk ‘white-wash’. Dit geeft het geheel een soort van gebruikte look. Erg mooI!