inrichtingHet belangrijkste in je kamer zijn vaak de meubels die er staan. Een beetje kamer heeft vaak een bank, een boekenkast, een kast voor de TV, lage tafel en misschien een paar stoelen. Als er ruimte is wordt er soms ook voor gekozen om de eettafel in de huiskamer te zetten. Deze standaard inrichting kom je eigenlijk bij iedereen thuis tegen.

Wat super leuk is, is om één meubelstuk te vervangen door een steigerhouten meubelen. Steigerhout geeft een bepaalde landelijke en warme uitstraling aan de woonkamer die je vaak niet krijgt van de standaard gelakte Ikea meubels die veel mensen in de woonkamer hebben staan.

Maar wat vervang je dan door je steigerhouten pronkstuk? We raden je in ieder geval aan de bank te laten voor wat het is. Er zijn prachtige banken te vinden gemaakt van hout, maar om nu te zeggen dat deze comfortabel zitten.. nee, niet echt. Als je een avondje voor de buis wilt hangen dan wil je een lekkere zachte bank. Hetzelfde geldt in principe voor de stoelen.

bar-van-steigerhoutDe lage tafel is zeer geschikt om te vervangen door een model van steigerplanken. De tafel is wel aanwezig, maar claimt niet de aandacht. Ideaal dus! De eettafel (mits deze in de huiskamer staat) is ook een perfect ‘slachtoffer’ om te vervangen door een steiger variant. Wederom is het af te raden de stoelen ook te vervangen. Vaak staat het mooier om juist totaal andere stoelen te kiezen dan het materiaal waarvan de tafel is gemaakt.

Vanzelfsprekend zijn er ook prachtige kasten gemaakt van steigerhout die je kunt gebruiken om de kamer wat meer jus te geven. Ik heb een mooie eettafel van steigerhout gekocht via de volgende website: meubels-van-steigerhout.nl.